Premier League ændre reglerne omkring hovedtraumer

“when in doubt, sit them out”

Følg med på facebook: tryk her

Skærmbillede 2014-08-06 kl. 14.38.36Efter et par uheldige episoder i Premier League med Hugo Lloris og under VM med Uruguays Alvaro Pereira har den engelske Premier League ændret reglerne omkring hovedtraumer op til denne sæson.

Hvorfor

Jeg er okey, jeg har det helt fint, jeg kan sagtens spille videre!’ Sådan lyder det ofte fra sportsudøvere der lige har været udsat for et hovedtraume.

Og tit kan det være svært for trænere, pårørende eller tilskuere at vurdere, om idrætsudøveren faktisk er i stand til at spille videre, netop fordi han/hun er ivrig efter at komme tilbage på banen. Derfor kan de fortrøstningsgivende ord kan i tilfælde af hjernerystelse være en falsk tryghed.

Læs meget mere fra mit tidligere indlæg om uheldet på Tottenhams målmand Hugo Lloris her: Burde Tottenhams Lloris Hugo være skiftet ud efter sammenstød – The Dangers Of Sports Head Injuries #hovedpine #fysioterapi #førstehjælp #hjernerystelse

De nye ændringer

Se artiklen på BBC her: Premier League to introduce new rules on head injuries og se hvilket ændringer der reelt er lavet op til sæsonen.

Se de engelske rollemodeller tage ansvar her.

Hvad kan du som klub gøre

Jeg kommer gerne ud i din klub og holder foredrag omkring håndteringen af hjernerystelse. En viden som alle trænere og forældre aktive børn på bredde niveau gerne skal have en viden omkring.

Andreas Bjerregaard
Andreas Bjerregaard
Articles: 317

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *