Ekstension rygøvelser / exercises for the lumbar spine.

Ekstension rygøvelser / exercises for the lumbar spine.

Skærmbillede 2015-01-25 kl. 22.11.44Dette blogindlæg er til for at give inspiration til ekstension rygøvelser. Øvelser der er gode til at styrke den nedre ryg (lumbar spine). Der findes mange forskellige øvelser og jeg har ingen top 3. øvelser, da øvelser altid er individuel tilpasset.

Kom gerne med feedback til om den fungere for jer eller links til andre gode rygøvelser

Ryg-ekstensions (bagudbøjning) øvelser
Derfor er nedenstående inspiration til progression af forskellige ryg-ekstensions øvelser du kan lave i de fleste træningscentre eller der hjemme.

1. Læg på maven eller på en pilatesbold, løft hovedet (gerne med en dobbelt hage, så nakken bliver “lang”), løft så skulder og overkrop. Variere øvelser med at have armen i forskellige position. Jo længere væk fra kroppen jo hårdere. Er armene i bevægelse, mens du holder dig oppe, så bliver øvelsen endnu hårdere.
Skærmbillede 2015-01-25 kl. 21.56.58Skærmbillede 2015-01-25 kl. 22.41.14

Back ekstension øvelser 1

Holder du ryggen og bækken neutral forestiller vi os at øvelsen giver de bedste forudsætninger for haserne, baldemuskulaturen og ryggen. Laves øvelsen langsomt bliver den også hårdere.

Back ekstension øvelser 2

Jeg er stor fan af krydsbevægelse. Øvelsen progredieres/varieres ved at løfte det ene ben. Her skal du prøve forsat at holde ryg og bækken i samme position som før, så du tilter, roteres mere til en af siderne.

Flere Back ekstension øvelser 3

T-Nation: http://www.t-nation.com/training/best-damn-posterior-chain-exercises
Bret Contrereshttp://bretcontreras.com/back-extensions/

3D af rygøvelsen

Default image
Andreas Bjerregaard
Articles: 305

Leave a Reply