Myjump – hoppe protokol ved brug af My Jump App

Søernes Fysioterapi – hoppe protokol ved brug af My Jump App

Facebookpage: Physioblog Andreas Bjerregaard

Test af hoppe højde.

I mange sportsgrene såsom; fodbold, volleyball, basket, gymnastik m.fl. kan et eksplosivt hop være forskellen på at sejren eller et nederlag.

Studier viser, at den vertikale hoppe evne er en god indikator for performance eller i forbindelse med et genoptræningsforløb, til at give en ide om hvornår man er retur til samme styrkeniveau efter en skade. (Denne del kræver dog en baseline test inden sin skade)

MyJump målingenerne har således to formål:
– Et performance-mæssigt formål for at se om du kan udvikle dig over tid.
– Et rehabiliterings-mæssigt formål, således at hvis du bliver skadet i løbet af sæsonen, at vi så kan teste om du er tilbage på samme niveau efter en given genoptræning.
I Søernes Fysioterapi bruger vi MyJump til at optimere dit træningsprogram eller planlægge en genoptræningsforløb ved at registerer svæve tiden fra tå-off til man rammer jorden igen.

Guide til app’en

1. Mål afstanden fra trochanter major (knoglepunkt in lårbenet) til tåspidsen under et fuldt ankel stræk (plantar flexion)

IMG_3302

2. Mål den lodrette afstand fra trochanter major (knoglepunkt in lårbenet) til gulvet i en squat position (ca. 90 graders vinkel i knæ og ankel)

IMG_3307

3. Brug spole funktionen til at registerer dit hop.
IMG_3309IMG_3310IMG_3311IMG_3312

Kontakt for flere målemetoder. Andreas@søernesfysioterapi.dk

Default image
Andreas Bjerregaard
Articles: 317

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *