Effects of the Nordic Hamstring exercise on sprint capacity in male football players: a randomized controlled trial

Effects of the Nordic Hamstring exercise on sprint capacity in male football players: a randomized controlled trial

Lasse Ishøi har lavet en lille 2-min happy jazz video af sit fornyelig udgivet studie “Effects of the Nordic Hamstring exercise on sprint capacity in male football players: a randomized controlled trial” 🎷🎺🎼
Skærmbillede 2017-12-02 kl. 13.29.39.png
Studiet viser, at Nordic Hamstring med alt tydelighed ikke gør sprint performance dårligere. Hvilket er et enormt vigtig budskab når øvelsen skal implementeres i sæsonen som skadesforebyggende øvelse. Faktisk viser studiet at Nordic Hamstring kan forbedre en 10 meter af en sprint.
Dette studie skal ses i den kontekst af, at der er mange øvelser der er gode til at forbedre sprint. Men Nordic Hamstring er klart den der reducerers flest hamstringskader. Der har været en stor bekymring fra trænere og nogen fysioterapeuter om ikke at implementerer øvelsen, da der har været en overbevisning om at Nordic Hamstring enten ikke har været funktionel nok eller også om den gav dårligere præstation.
Med dette studie kan vi nu sige 1) Nordic Hamstring er funktionel. For hvis du bliver hurtigere i en sprint der kan overføres i fx en fodbold kamp, så det funktionel. 2) Nordic hamstring kan forbedre sprint ift. til dem der ikke laver den, så man bliver i hvert fald ikke langsommere”
Ny videoen og skynd dig få en kopi her:
50 free full text copies: http://bit.ly/2i9K8dG
Nogen spørgsmål, så følg endelig fri til at stille dem her.Skærmbillede 2017-12-02 kl. 13.29.00
Default image
Andreas Bjerregaard
Articles: 313

Leave a Reply

Your email address will not be published.